Luni, Vineri: 09:00 - 21:00 Sambata: 09:00 - 17:00 Duminica: Inchis
Radu Beller 29, Bucuresti

Blog

descopera cele mai noi trucuri
02
nov.

5 greseli majore de evitat atunci cand tintesti un pensat perfect – partea I

De la mine pentru voi #6:

5 greseli majore de evitat atunci cand tintesti un pensat perfect

De-a lungul timpul am intalnit tot felul de situatii ce au generat diverse intrebari, iar pentru multe dintre ele exista un raspuns foarte clar. Voi incerca sa reiau mai jos cele mai importante greseli ce se pot face atunci cand vrei un pensat perfect.

  1. Sa tintesti simetria perfecta cu orice risc
  2. Sa nu-ti stabilesti prioritatile pentru fiecare chip in parte
  3. Sa tii clienta la orizontala ca pozitie pentru pensat
  4. Sa crezi ca spranceana “cere” un pensat, nu chipul
  5. Sa crezi ca poti oscila forma si inaltimea sprancenelor

1. Sa tintesti simetria perfecta cu orice risc

simetrie-asa-nu

Aud frecvent: nu ma mai duc la X sa ma pensez pentru ca nu mi le face simetrice. Clienta se afla in aceasta situatie nemultumitoare din diferite cauze posibile:

  • nu a fost pensata tinandu-se cont de punctele comune ale sprancenelor
  • sprancenele au fost pensate pe maximul de inaltime si grosime a fiecarei sprancene in parte
  • nu i s-a explicat pericolul existent pentru a simetriza perfect sprancenele
  • persoana la care a apelat pentru pensat are doar notiuni de smuls fire, nu si de lasat sprancene

Degeaba tu, specialist, creezi si lucrezi frangandu-ti imaginatia la maxim pe o spranceana, daca inainte nu ii explici clientei situatia reala a sprancenelor. Ea nu are atatea cunostinte despre sprancene si nu va realiza ca mai mult de la un punct anume nu se mai poate. Ea, clienta, poate crede ca doar daca ti-a adus fire imprastiate pe arcada, orice e posibil. Fiti atenti, explicati limitele, ce se poate face si mai ales ce nu se poate face in acel moment.

2.  Sa nu-ti stabilesti prioritatile pentru fiecare chip in parte

Este esential de stabilit care este cel mai mare defect al sprancenelor in speta si/sau care este cel mai mare neajuns al chipului. Intelegeti? Adica, ce vreau sa salvez, spranceana sau chipul? Pentru ce creez, pentru sprancene sau pentru chip?

De exemplu, am avut o clientuta foarte, foarte plinuta. Chipul ei era lipsit de orice umbra, era tare bucalat. Sprancenele erau superbe, groase, firele erau perfecte, fine, medii ca lungime, unghiul format de ele cu pielea era foarte mic. Pe orice alt chip le-as fi lasat naturale, usor finisate. Erau sprancene de fotomodel. Dar pe chipul ei mult prea mare, acele sprancene pareau masculine, o aspreau cumplit. Asa ca i-am creat cea mai feminina si sexi forma posibila, dar nu stridenta. Dupa cateva zile m-a sunat si mi-a zis: “Elis, niciodata nu am primit un compliment, dar de cand am iesit din salonul tau, pana acasa, pe urma acasa si la serviciu, toata lumea m-a asaltat cu complimente”.

Practic nu am tinut cont de frumusetea naturala a sprancenelor si am mizat pe a i le sculpta cu unghiuri si curbe ce atrageau privirea.

Sau alt exemplu, am un chip cu trasaturi echilibrate, de acelasi calibru, iar sprancenele clientei sunt de aceeasi marime cu celelate trasaturi desi ele naturale sunt si mai frumoase. Desi as puteam sa le pensez si asa din ce avea, am ales ca prioritate grosimea naturala si le-am lasat bordura in crestere.

Sau am sprancene cu forma cumplita pentru chip. Atunci, chiar daca grosimea sprancenei imi place, aleg sa o subtiez (pentru ca modifici o forma doar luand) pentru a salva imaginea de ansamblu a chipului. In felul acesta chipul si sprancenele se armonizeaza, iar chipul este scos in evidenta de sprancenele perfecte pentru clienta.

 

Apasa aici pentru continuare

Lasa un reply

8 + two =

Fii prima care afla noutatile
Aboneaza-te la newsletter si iti voi trimite periodic informatii si articole despre cum sa ai mereu sprancene perfecte, cu ofertele ce le lansez din cand in cand si cu multe alte informatii utile pentru a te pastra frumoasa in fiecare zi.
Iti respect intimitatea. Voi pastra emailul doar pentru notificarile de la mine si nu-l voi distribui la nimeni.